Emekliye Yeni Müjde! "Emekliler Yılı" İçin İlk Adım Atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etmesi sonrası yeni düzenlemeler merak konusu olmuştu. Emekliye yeni müjde geldi, ilk adım atıldı.

Emekliye Yeni Müjde! "Emekliler Yılı" İçin İlk Adım Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmişti. Milyonlarca emekli ise bu açıklama sonrası yapılacak yeni düzenlemeleri merak ediyor seçim öncesi zam yapılmasını Umut ediyordu. Bu kapsamda ilk adım atıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemelerle birlikte emekliye birçok yeni destek geliyor. Emekli kart bu kapsamda yapılan ilk düzenleme oldu. Emekliler bu karta sahip olarak devlet tarafından verilen elektrik ve doğalgaz yardımı ile birlikte gıda desteklerinden de faydalanabilecek. Bu sosyal yardımları alabilmek için emekli kart sahibi olmak gerekecek.

2024 yılının ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı emekliler yılı açıklaması sonrası bakanlıklar harekete geçti. Emeklilere yönelik yapılacak yeni düzenlemelere ilişkin birçok farklı seçenek masaya yatırılırken her kurum kendi alan ve yetkisi içinde projeler hazırladı. Bütçe şartları da göz önünde bulundurularak emeklilere yönelik birçok yeni sosyal yardım imkanı gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeleri de öne çıktı.

emekliler-yili-1.jpg

EMEKLİYE İLK MÜJDE GELDİ

Emekliler için hazırlanan yeni projeler önümüzdeki günlerde parça parça kamuoyuna duyurulacak. Ancak ilk adım belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazırladığı projelerle bu yönde ilk adım atan bakanlık oldu. Dar gelirli vatandaşlara yönelik birçok sosyal yardım projesi bulunan Aile Bakanlığı, Bu projelerden Emeklilerin de yararlanmasını sağlayacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni projeler için yasal bir düzenleme zorunluluğu olmadığı belirtilirken bakanlık yetkisi dahilinde emekli destek projesini hayata geçirecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni projelerinden hangi emeklilerin yararlanacağına dair yeni detaylarda ortaya çıktı.

EMEKLİ KART UYGULAMASINDAN HANGİ EMEKLİLER YARARLANACAK?

Emeklilere yönelik ilk projeyi hazırlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan elektrik doğalgaz ve gıda desteği gibi yardımlardan emeklinin de faydalanmasını sağlayacak. Ancak bu fırsattan yararlanmak için emeklilerin emekli kart edilmesi gerekecek. Bu kartı alabilmek için de bazı kriterler olacak. Emekli kartı almak isteyenlerin gelir sınırına uygun olması gerekiyor. Yani 10.000 lira ve altı kök maaşı alan emekliler eve başka gelir girişi bulunmaması durumunda bu desteklerden yararlanabilecek.

Bakılacak diğer kriterler de belli oldu. Örneğin emekli vatandaşının oturduğu evin kira olup olmadığı ve kira geliri elde edip etmediği gibi Detaylara ilişkin Bakanlığın çalışma yürüttüğü öğrenildi. Yine taban maaş alan emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri hala devam eden elektrik ve doğalgaz yardımından faydalanabilecek. Emekliler bakanlık tarafından sağlanan gıda desteğinden de yararlanma imkanını elde edecek.

Aile Bakanlığı tarafından sağlanacak olan bu yardımların tamamı emeklilere verilecek emekli kartlara yüklenecek. Bu kart sayesinde elektrik ve doğalgaz faturalarını anlaşmalı yerlerden ödeyecek olan emekliler aynı zamanda anlaşmalı marketlerden de alışveriş yapabilecek.

emekliler-yili-2.jpg

AYLIK ELEKTRİK VE DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan aylık elektrik tüketim desteği 130 ila 260 TL arasında değişiyor. Yine dar gelir eve ihtiyaç sahibi kişilere verilen doğalgaz tüketim desteği ise yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında oluyor. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni projenin tamamlanması durumunda artık emekliler de bu yardımlardan yararlanabilecek.