SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Güneşi 08.45'te Doğdu! Öyle Bir Müjde Geldi ki Emekliler Bayram Edecek

SSK ve bağ-kur emeklisine 08.45'te güzel haber geldi. Müjde verildi, emekliyi Bayram ettirecek ödeme tarihleri belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Güneşi 08.45'te Doğdu! Öyle Bir Müjde Geldi ki Emekliler Bayram Edecek

Milyonlarca emeklilik için sabah saatlerinde yeni müjde verildi. 08.45'te yapılan Açıklama ile birlikte ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Aynı zamanda emekliye verilecek promosyonlarda da önemli bir artış var. SSK ve bağ-kur emeklisi adeta bayram edecek. Yerel seçim yaklaşırken sadece ödemeler değil Emekli maaşları da artacak gibi görünüyor. Peki Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli promosyonları kaç TL oldu? 17 milyon emekliye verilen yeni müjdeli haber ve yeni ek ödemeler haberimizde…

Milyonlarca emekli için yeni gün güzel haberle başladı. Emekliye yeni ek ödeme fırsatları, ikramiye ödemesi ve maaş artışı var. Sabah saatlerinde yapılan açıklamayı ile birlikte milyonlarca emeklinin yüzü gülecek. Çünkü ödemeler yükseliyor, emekli maaşları artıyor. 31 Mart seçimlerinde günler kala dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan güzel haberler peş peşe geldi. Seçim ve Ramazan Bayramı öncesi emeklileri biraz da olsa rahatlatacak olan ek ödemeler arttırıldı. Ayrıca SGK uzmanları emekli maaşlarına ek zam söylentilerini de sürdürüyor. Özellikle Gazeteci Fatih Portakal’dan gelen zam iddiası emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı. Peki emekliye ek ödemeler ne kadar oldu? Emekliye ek zam yapılacak mı?

emekli-ek-odeme-3ii.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl 3.000 TL'ye çıkarılan emekli bayram ikramiyesi ile ilgili önemli gelişmeler var. Emekli maaşı alanlar için verilen bayram ikramiyesi ödemelerinin öne çekildiği konuşuluyor. 4A 4B 4C emeklisinin tamamı seçim öncesinde yani Mart ayının son günlerinde Bayram ikramiyesini alabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, henüz kesin bir açıklama yapmadı ancak kulislerden gelen bilgiler Bayram ikramiyesinin erken yatacağı yönünde oldu.

emekli-ek-odeme-1.jpg

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR

Emekliler için diğer bir güzel haber ise promosyon zammı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu bankalarının promosyon artışını Dün duyurmuştu. Artık kamu bankaları emekli müşterilerine 3 yıllık maaşı taşıma başvuru karşılığında 8000 TL ve 12.000 TL arasında Ödeme yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan promosyon ödemelerinin 28 Mart'tan itibaren başlayacağını duyurdu.

Kamu bankaları tarafından yapılan bu artışın bankalar arasındaki rekabeti de körüklemesi bekleniyor. Zaten Cumhurbaşkanı erdoğan'da Dün özel bankalara bir çağrı yapmış promosyon konusunda tüm bankaların harekete geçmesini beklediğini söylemişti. 1 Nisan itibarıyla bankaların promosyon kampanyalarını güncellemeleri ve yüksek promosyon fırsatlarını emekliye sunmaları bekleniyor.

emekli-ek-odeme-2.jpg

EMEKLİYE İLAVE ZAM İDDİASI SÜRÜYOR

Diğer yandan Gazeteci Fatih Portakal'ın emekliye ilave zam iddiaları devam ediyor. Seçim öncesi emekli maaşlarında artışın Kesin olduğunu belirten Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son haftada sürpriz bir açıklama yapmasını beklediğini dile getirdi. Yani emekli maaşları önümüzdeki günlerde artabilir. Böylece emekliler Bayram öncesi sevinç üstüne sevinç yaşayacak.