Okullar 1 Haziran'da açılırsa ne zaman kapanacak?

Tarafsız Bölge'de konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların 1 Haziran'da açılabileceğini söyledi. Bakan Selçuk LGS Sınavı'nın ne zaman ve nasıl yapılacağına dair önemli detaylarda verdi. İşte o detaylarında yer aldığı haberimizin detayları...

Okullar 1 Haziran'da açılırsa ne zaman kapanacak?

Korona virüsle ilgili normalleşme süreci umulduğu gibi giderse okulları açmak istediklerini söyleyen Bakan Selçuk, sınıf geçme sistemi ve Liselere Geçiş Sınavı’yla ilgili de yeni detaylara yer verdi.

SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Sınıf geçme sisteminin öğrencilerin lehine bir şekilde olacağını söyleyen Bakan Selçuk, 1. Dönem notları baz alarak sınıf geçmelerinin yapılacağı ve not ortalaması düşük olan başarısız öğrencilerinde bir üst sınıfa sorumluluklarını yerine getirerek geçmeleri sağlanacak.

OKULLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILABİLİR

31 Mayıs’a kadar uzaktan eğitim sisteminin devam edeceğini söyleyen Bakan Selçuk, herşeyin planlandığı gibi gitmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte niyetin 1 Haziran tarihinde okulların açılması olduğunu, burada Bilim Kurulu’nun önerilerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bunun nihai kararının kabine toplantısında yapılacak istişareler sonrası Cumhurbaşkanı tarafından verileceğini söyledi.

OKULLAR NE KADAR AÇIK KALACAK?

Okulların 1 Haziran tarihinde ne kadar açık kalacağı da merak edilen bir soruydu. Ahmet Hakan bu soruyu Bakan Selçuk’a sordu. Okulların 1 Haziran tarihinde açıldığında normal kapanma tarihi olan 19 Haziran tarihinde kapanacağını söyleyen Bakan Selçuk, bu dönemde öğretmenlerden, velilerden ve öğrencilerden on binlerce talebin geldiği ve okulların en kısa süre de açılması yönünde bir beklentinin olduğunu ifade ederek, “Önceliğimiz çocuklarımızın ve onların sağlığı ve güvenliği. Bu ikisinden emin olduğumuzda okulları açarız.” dedi.

LGS SINAVI NASIL YAPILACAK?

Bakan Ziya Selçuk YGS ile ilgili yapılan projeksiyon çalışmalarının detaylarından bahsederek, kaç sıranın kaç sınıfın olduğuna ve kaç öğrencinin sınava girileceğine bakarak bir projeksiyon yapıldığını söyleyen Bakan Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı’ndan üniversitelerin dersliklerinin kullanılması için Yüksek Öğretim Kurumu’yla iletişim halinde olduklarını ifade ederek, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda sınavın nasıl olacağından, öğretmenlerin neler yapacağına kadar, oturma düzeninden sıra aralığına kadar bütün detayların önümüzdeki hafta netleştirilerek kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Liselere Geçiş Sınavı’nın hangi tarihte yapılacağının da önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: taseronhaber.com