Oscar sahiplerini buldu!

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak nitelendirilen ve Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar Ödülleri'nin 96'ncısı Los Angeles'ta gerçekleştirilen törenle sahiplerine ulaştı.

Oscar sahiplerini buldu!

Geceye, 7 dalda ödül kazanan Oppenheimer filmi damgasını vurdu. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından gerçekleştirilen ve halk arasında Oscar Ödülleri olarak da bilinen Akademi Ödülleri 96'ncı kez sahiplerine bir bir ulaştı.

oscar-sahiplerini-buldu.jpg

7 DALDA ÖDÜL ALDI

Komedyen Jimmy Kimmel'in sunuculuğunu üstlendiği Los Angeles'taki Dolby Tiyatro'sunda gerçekleştirilen ödül törenine en iyi film dahil 7 dalda ödül kazanan Oppenheimer damga vurmayı başardı. En iyi yönetmen ödülünü Oppenheimer ile Christopher Nolan alırken, en iyi erkek oyuncu da Oppenheimer'daki rolüyle Cillian Murphy olmayı başardı. Robert Downey Jr. Oppenheimer'daki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında ödüle layık görülürken, Oppenheimer en iyi orijinal film müziği, sinematografi ve en iyi kurgu dallarında da ödül almaya hak kazandı. En iyi kadın oyuncu ödülünü Poor Things'teki rolüyle Emma Stone'un aldığı gecede, en iyi yardımcı kadın oyuncu The Holdovers'taki rolüyle Da'Vine Joy Randolph oldu. The Wonderful Story of Henry Sugar en iyi kısa film ödülünün sahibi olmayı başrırken, 20 Days in Mariupol en iyi belgesel dalında ödül almaya hak kazandı. En iyi kısa belgesel de The Last Repair Shop olmuş oldu. The Boy and the Heron en iyi animasyon, War is Over ise en iyi kısa animasyon film dallarında ödül almaya hak kazandı.

oscar-sahiplerini-buldu-001.jpg

BARBİE FİLMİ GECEDEN BİR ÖDÜLLE AYRILDI

Yılın en iddialı ve en çok izlenen filmlerinden biri olmayı başaran Barbie ise geceden bir ödül alarak ayrıldı. En iyi kadın oyuncu ödülü de Poor Things ise en iyi kadın oyuncu, en iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve kostüm tasarımı, en iyi prodüksiyon tasarımı ödüllerini almaya hak kazanarak sürpriz yapmış oldu.