Arçelik köklü değişime gidiyor! Artık o isimle ticarete devam edecek

Köklü markalardan biri olan Arçelik’te bir dönem kapanıyor. Tam 69 yıl sonra isim değişikliğine giden Arçelik markası bundan sonra ortak bir marka çatısı altında toplanacak. Şirketin kurumsal markası artık Beko.

Arçelik köklü değişime gidiyor! Artık o isimle ticarete devam edecek

Ülkemizin en büyük markalarından biri olan Arçelik’in ismi artık tarih oluyor. Arçelik, bundan sonra Beko ismiyle faaliyet gösterecek. Tam 69 yıl sonra isim değişikliğine giden şirket, globalleşme stratejisi kapsamında tüm operasyonlarını ortak bir marka çatısı altında toplamaya karar verdi. Şirket, Türkiye dahil tüm coğrafyalarda kurumsal markasının artık Beko olduğunu duyurdu.

ARÇELİK İSMİ 69 YIL SONRA TARİH OLUYOR

Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Arçelik’le ilgili yaşanan önemli gelişme gündemde yer almaya devam ediyor. Arçelik, artık Beko ismiyle faaliyet gösterecek. 1955 yılından bu yana üretimine devam eden Arçelik’te yaşanacak olan bu köklü değişim ile artık şirket tek bir kurumsal marka çatısı altında toplanmaya karar verdi. Bu kararla birlikte Arçelik ismi 69 yıl sonra siliniyor.

arcelik-koklu-degisime-gidiyor-artik-o-isimle-ticarete-devam-edecek.jpg

KAP BİLİDİRİMİ YAPILDI

Arçelik, KAP bildirimini yaptı. Arçelik’in Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildiriminde yer alan ifadeler ise şu şekilde;

‘Globalleşme stratejimiz kapsamında Arçelik A.Ş.’nin, Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak olup böylece, tüm dünyadaki çalışanlarımız ve operasyonlarımızın ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda yurt dışı bağlı ortaklıklarımızın kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirilmektedir. Şirketimiz Türkiye’deki faaliyetlerini Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden başta Arçelik olmak üzere yerel değer yaratan tüm markaları ile 8Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) sürdürmeye devam edecektir.’