Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu işte tam ölçü için püf noktalar

Bayramla birlikte baklava ile ilgili de araştırmalar yoğunlaştı. Bayramların mükemmel tadı baklava yapımında en önemli nokta hiç kuşkusuz şerbeti oluyor. Kıvamında bir baklava için şerbetin ayarı ve kıvamı çok önemli.

Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu işte tam ölçü için püf noktalar

Baklava yapımı ve baklava yapımındaki en önemli püf noktalar arama motorlarında sıkça yer bulmaya devam ediyor. Bayramların baş tacı baklava hem sofralarda hem de misafirlere ikramlık için olmazsa olmazlar arasında. Baklava yaparken en önemli detaylardan biri olan şerbet ölçüsü ile ilgili de araştırmalar sürüyor. Baklavada şerbet sıcak mı, soğuk mu dökülür, baklava şerbeti nasıl olmalı gibi sorulara da yanıt aranıyor.

1 TEPSİ BAKLAVA İÇİN ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

Şerbet İçin Malzemeler;

- 4 su bardağı şeker

- 4 su bardağı su

- Yarım çay bardağı limon suyu

Şerbet Yapımı;

İlk olarak su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye dökün. Şerbetiniz eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Ardından şerbetinizi orta ateşte kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağınızın altını kısın ve kıvama gelene kadar 20-30 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Şerbetinizi ocaktan almadan önce yarım çay bardağı limon suyu ekleyin. Tatlınız sıcakken soğuyan şerbetinizi üzerine gezdirerek şerbetin çekmesini bekleyin.

baklava-serbeti-sicak-mi-soguk-mu-iste-tam-olcu-icin-puf-noktalar.jpg

BAKLAVA ŞERBETİ SICAK MI SOĞUK MU DÖKÜLÜR?

Baklava yufkadan yapılan bir tatlıdır. Şekerpare gibi kurabiye benzeri şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekir. Fakat baklava gibi yufkadan yapılan tatlılarda ise tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir. Şerbetin kıvamının ise çok akışkan veya çok koyu olmaması gerekir. Bu sebeple kaynamaya başlayan şerbetin altının kısılması ve bir süre kısık ateşte kaynayarak koyulaşması gerekmektedir.