Emekliye 4’LÜ MÜJDE Paketi! SSK, BAĞ-KUR, 4C’den Emekli Herkesi Kapsıyor

Emekliye müjde son dakika geldi. 4’lü müjde paketi açıklandı. Tüm emekliler için ekstra düzenlemeler geliyor.

Emekliye 4’LÜ MÜJDE Paketi! SSK, BAĞ-KUR, 4C’den Emekli Herkesi Kapsıyor

Hükümet, emekliler için yüzde 49,25 oranında maaş zammı ve en düşük emekli maaşını 10.000 TL'ye yükseltti. Ayrıca, 2024 yılında emeklilere ödenecek toplam ikramiye miktarı 6 bin TL olarak belirlendi. Bu düzenlemelerin tamamı yılbaşında emeklileri sevindirdi. Ancak emekli maaşı alanların ekstra zam beklentileri de devam ediyor. Özellikle Hayat bağlılığı ve enflasyon emekli vatandaşın belini bükerken son dönemlerde seyyanen zam söylentileri de gündeme gelmişti. O sebeple emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde yeni bir haber vermesini istiyordu. Şu anda gözler büyük İstanbul mitinginde ve kulislerde dolaşan bomba iddialar var. Işte emekli için son dakika gelişmelerinin detayları…

EMEKLİ MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM

Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, yüzde 11,68'lik ek zam ile birlikte toplamda yüzde 49,25 oranında artırıldı. Bu artışla birlikte, en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseldi. 2024 yılında emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri de toplamda 6 bin TL olarak belirlendi, bu da emekliler için önemli bir kazanım anlamına geliyor.

emekli-mujde-2-001.jpg

DÜZENLEMELER PEŞ PEŞE GELDİ

Hükümet, 2024 yılını 'emekliler yılı' ilan etti ve emeklilerin hayatını kolaylaştıracak bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda, ilk olarak emekli maaşlarına yapılan yüzde 37,57 oranındaki zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yüzde 11,68 ek artışla yüzde 49,25'e yükseltildi.

TABAN MAAŞLAR VE İKRAMİYELER ARTTI

Yapılan düzenlemelerle, Hazine desteğiyle uygulanan en düşük emekli maaşı Ocak-Haziran dönemi için 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, daha önce 2.000 TL olarak uygulanan bayram ikramiyesi, 3.000 TL'ye yükseltildi. Böylece, emekliler 2024 yılında toplam 6 bin TL ikramiye alacak.

erken-emeklilik-3-001.jpg

EMEKLİLERE ÖZEL YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

AK Parti'nin yaptığı açıklamaya göre, emekliler için yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında, detaylar kamuoyu ile paylaşılacak. Gözler, Büyük İstanbul Mitingi ve sonrasında yapılacak açıklamalara çevrildi.

EMEKLİLERE REFAH ARTIŞI

2023 yılında yapılan refah payı artışı ve enflasyon zammı ile birlikte emeklilere yüzde 49,25'lik bir zam sağlandı. Emeklilere yapılan bu zam, maaşlar ve ikramiyelerde önemli bir artış anlamına geliyor. Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammıyla birlikte, emeklilerin alım gücünün daha da artırılması hedefleniyor.

emekli-mujde-1-001.jpg

NİSAN AYINDA İKRAMİYE ÖDEMELERİ

Nisan ayının ilk haftasında, emekliler Ramazan Bayramı ikramiyelerini alacak. Ayrıca, Kurban Bayramı'nda da 3.000 TL ödenecek ve böylece 2024 yılı toplam ikramiye miktarı 6 bin TL'ye ulaşacak.

erken-emeklilik-2-001.jpg

EMEKLİ KARTI UYGULAMASI DA BAŞLIYOR

Emekliler için sürpriz bir düzenleme haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verildi. Bakanlık emeklilere sosyal yardım fırsatı sunacak emekli kartı uygulamasına başlıyor. Bu kartın hayata geçmesiyle birlikte emeklilere elektrik tüketimi desteği, doğalgaz faturası yardımı başta olmak üzere birçok sosyal yardım sağlanacak. Buna ek olarak emeklilerin kartına yüklenecek olan para ile birlikte market alışverişi Yapması da mümkün hale gelecek. Yani aile Bakanlığı milyonlarca Emekliye her ay düzenli sosyal destek ödemesi yapacak.