Emekliye SEYYANEN ZAM sürprizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı

Emekliye Sevindirici seyyanen zam sürprizi geldi. Haberi duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı, o tarihte emekli maaşları değişiyor.

Emekliye SEYYANEN ZAM sürprizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru adım adım ilerlerken Emeklilerin de seçim öncesi zam beklentisi hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda emekli maaşı zammı için Temmuz ayı işaret edilmişti. Fakat emekliler hala sosyal medya üzerinden ya da Sokak röportajlarında seslerini duyurmaya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan çağrısı yapmaya devam ediyor. Emekliyi umutlandıran haber ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Vatandaşlarla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Emekli maaş zammı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Emekliye seyyanen zam beklentisi tam gaz devam ediyor. Ocak ayında yapılan %50'ye yakın zam oranları ne yazık ki emeklinin geçim sıkıntısını gidermedi. Bu sebeple emekliler yaklaşan yerel seçimleri de işaret ederek hükümetten yeni bir ilave zam yapılmasını istiyor. Ancak Geçtiğimiz günlerde Ak Parti grup başkanı yaptığı açıklamada temmuz ayını işaret etmişti. Buna rağmen AK Parti'nin emekli kesimden ciddi bir oy kaybı olduğu gündeme geliyor. Bu sebeple de seyyanen zam umudu giderek artıyor. Emekliliği umutlandıran son açıklamayı ise Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir vatandaş ile sohbeti sırasında emekli maaşı zammına ilişkin de açıklamada bulundu. Peki emekliye seyyanen zam ne zaman gelecek? Emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak?

emekliye-seyyanen-zam-1.jpg

EMEKLİYE OCAK 2024 ZAMMI YETERSİZ KALDI

SSK, bağ-kur ve 4C emeklisi için bu yıl ekip oranda zam yapıldı. Ocak 2024 emekli zammı tüm emekliler için %49.25 olurken en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL oldu. Emekli maaşlarına Temmuz ayında 6 aylık enflasyon doğrultusunda bir zam daha yapılacak. Ancak emekliler Ocak ayında yapılan zamları yeterli bulmadı. Her geçen gün artan enflasyon ve hayat pahalılığı emekli vatandaşın belini bükerken yaklaşan yerel seçimler öncesi seyyanen zam beklentisi oluştu.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM UMUDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Mamak Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada bir emekli vatandaşıyla sohbet eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, emekli vatandaşın sorduğu emeklilerin durumu ne olacak sorusuna yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda söz verdiğini hatırlatan Sağlık Bakanı, "En zor soruyu sordun şimdi. Ne diyeyim? Söz verdi Reis. Cumhurbaşkanımız dedi ki 'Emeklilerin durumunun farkındayım. Gereğini yapacağız.' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu açıklamalarının ardından emeklilerin de seyyanen zam beklentileri arttı. Ancak henüz emekli maaşlarına yapılacak seyyanen zam için hükümetten rakam ya da tarih verilmedi. Seçim öncesi için emekliler yine de umutlu. Mart ayının son günlerine doğru yakın yaşanacak yeni gelişmeler merakla takip ediliyor.