Emekliye yeni EK ÖDEME! Cumhurbaşkanı onayladı

Emekli maaşı alan milyonlarca kişiye yeni ek ödeme ve ek zam fırsatı var. 2023 yılında Türkiye'nin büyüme rakamları doğrultusunda emeklilerin maaşlarına da önemli bir zam yapılacak.

Emekliye yeni EK ÖDEME! Cumhurbaşkanı onayladı

Emekli maaşı zammı yılbaşında belli olmuş milyonlarca vatandaşında maaşlarında ciddi bir artış yaşanmıştı. SSK ve bağ-kur emeklilerine yeni bir müjde daha var. 2023 yılı Türkiye'nin büyüme rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu rakamlar doğrultusunda emekli maaşlarına ek zam haberi de geldi. Emekli maaşlarına büyüme zammı gelecek. Yaklaşık %4.5 oranında bir artış daha yapılması bekleniyor. Peki Emekliye ne zaman zam geliyor? Emekli maaşları ne zaman artacak?

EMEKLİYE BÜYÜME ZAMMI YAPILACAK

2023 yılında Türkiye'nin büyüme rakamları Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Türkiye %4.5'lik bir Ekonomik büyüme gerçekleştirirken Bu rakamlar aynı zamanda emekli maaşlarında da önemli bir etki sağlayacak. Emekli maaşı hesaplanırken kullanılan katsayı büyüme zammı ile birlikte güncelleniyor. Yani emeklilere bir zam daha yansıyor. Milyonlarca emekli vatandaş şimdiden zam tarihini merak etmeye başladı. Peki emekli maaşlarına büyüme zammı ne zaman gelecek? Emekli büyüme zammı ne kadar olacak?

emekli-zammi-1.jpg

BÜYÜME ZAMMI HANGİ EMEKLİLERE GELİYOR?

SSK ve bağ-kur kapsamında hemen maaş alan emekli vatandaşlar için büyüme zammı müjdesi var. 2023 yılı itibarıyla %4.5 büyüme zammı ortaya çıktı. 2024 yılında emeklilik dilekçesi verecek olan tüm vatandaşların maaş hesaplamalarında bu oranda kullanılacak. Yani emekli maaşları hesaplama oranları arttı.

Emeklilerle birlikte dul ve yetim aylığı alanlar ve bayram ikramiyesi de bu yeni zamma dahil olacak. Alınan emekli maaşı miktarına göre ikramiye miktarları belirlenecek. Bu sayede büyüme rakamları da maaşlara adil bir şekilde dağıtılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde 2024 bayram ikramiyesi miktarını duyurmuştu. Bayram ikramiyesi 3000 TL olarak belirlendi. Resmi gazetede de yayınlanan bayram ikramiyesi yürürlüğe girerken milyonlarca emekli de bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini araştırmaya başladı.

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin Nisan ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. Zaten Ramazan bayramı da 10 Nisan tarihinde kutlanacak. Henüz hükümet tarafından Kesin ve net bir tarihin açıklama yapılmadı ancak, bugüne kadar yapılan bayram ikramiyesi ödemeleri en geç 1 hafta önce hesaplara yattı.

EMEKLİYE YENİ EK ÖDEMELERDE GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emekli yılı olarak ilan etmişti. Bu açıklama ile birlikte emekliler yeni düzenlemelerde beklemeye başlamıştı. Ak Parti grup başkanvekili tarafından Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre emekliye yeni ek ödemeler gelebilir. Emeklilerin refah düzeyini iyileştirilmesi için birçok çalışma yapılıyor. Bu çalışmaların sonucunda da nisan ayı ortalarında da emekli için müjdelerin verilmesi bekleniyor.