PTT'den Her Haneye 1900 TL Ödemeler Başladı! Başvurmayanlar Alamıyor

PTT'den her haneye destek ödemesi fırsatı geldi. E-devlet üzerinden başvuru yapanlar T.C kimlik numarası sonuna göre 1900 TL'den başlayan ödeme alacak.

PTT'den Her Haneye 1900 TL Ödemeler Başladı! Başvurmayanlar Alamıyor

Aile Bakanlığı her haneye sosyal yardım ödemesi yapıyor. Devlet desteği veren aile Bakanlığı Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kolları sıvadı. Bakanlık tarafından aranan kriterleri taşıyanlar T.C kimlik numarası üzerinden başvuru yaparak sosyal destek ödemesi alabilecek. Ödemeler PTT üzerinden yapılırken hane başına yapılacak ödeme miktarı ise 1900 TL'ye kadar ulaşıyor. Aile Bakanlığının PTT'den sunduğu sosyal yardım fırsatlarına ilişkin detaylar haberimizde…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere yönelik olarak sunulan devlet desteği fırsatları Ramazan ayında da devam ediyor. Ekonomik anlamda dezavantajlı olan vatandaşlar aile Bakanlığı aracılığıyla başvuru yaparak sosyal yardım alma şansına sahip oluyor. Aile Bakanlığı bu yardımları belirli kriterler doğrultusunda veriyor. Özellikle hane gelirine bakılıyor ve Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde sosyal yardım bağlanıyor. Aile Destek paketi ödemesi de bu bağlamda yapılan en önemli yardımlardan biri oluyor. Peki Aile Destek paketi alma şartları nelerdir? 2024 Aile Destek yardımı kaç TL?

AİLE DESTEK ÖDEMESİ 2024 KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok önemli sosyal yardım fırsatını vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bakanlık tarafından sağlanan en önemli sosyal yardımlardan biri de aile destek ödemesi oluyor. Bakanlık bu yardımı tek şartla veriyor. 2024 aile destek ödemesi hane içinde yaşayan kişi sayısında ve kişi başına düşen gelire göre değişiyor. Ancak üst limitten yararlanan vatandaşlar çocuk destek bileşeni ile birlikte toplamda 1900 TL aile destek ödemesi alabiliyor.

emekli-ikramiye-1-001.jpg

2024 AİLE DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI NELER?

Aile destek ödemesi fırsatından yararlanmak isteyenler için başvuru şartları da belli oldu. Bu yardım hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda veriliyor. Hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre gelir durumuna bakılıyor ve şartları uygun olması durumunda aile destek yardımı bağlanıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile destek ödemesi başvurusu yapmak isteyenler T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet girişi yaptıktan sonra başvuru formunu doldurabilir. Aile destek ödemesi başvuruları aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile de yapılabiliyor. T.C kimlik kartı ile vakıflara başvuru yaparak aile destek yardımı ödemesinden yararlanabilirsiniz.

MART 2024 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek yardımı ödemeleri için tarihler belli oldu. 2024 mart ayı aile destek ödemesi 15 Mart itibariyle başladı. T.C kimlik numarası sonuna göre yapılan yardım ödemeleri 31 Mart'a kadar devam edecek.