Kritik uyarı! O bölgeler dikkat: Bu gece başlayacak saatlerce sürecek 60 bin…

Kasım ayının ilk günlerini yaşarken hava durumu da en çok takip edilenler arasında yer alıyor. Kasım ayının gelişiyle birlikte kış ayı artık yavaş yavaş kendisini hissettirirken havaların serinlemeye başladığı günlerde yağış uyarıları da geliyor.

Kritik uyarı! O bölgeler dikkat: Bu gece başlayacak saatlerce sürecek 60 bin…

Yağış geçişlerinin yaşandığı günlerde vatandaşlar da meteorolojik uyarıları yakından takip ediyor. Kasım ayının ilk günlerinde etkili olan sağanak yağış özellikle de Marmara Bölgesi’nde kendisini gösterirken kritik uyarılar da peş peşe geliyor. Son olarak Marmara ve Ege Bölgesi için önemli bir uyarı geldi. Hava Forum sayfasında yer alan uyarıda, bu gece Marmara ve Ege Bölgesi şimşekli bir gece geçirecek. İşte o uyarı ve tüm detaylar…

TAM 60 BİN ŞİMŞEK BEKLENİYOR

Hava durumu tahminleri ve son dakika uyarıları yakından takip edilen konuların başında geliyor. Kış aylarına girdiğimiz bu dönemde serin havalar yavaş yavaş etkisini göstermeye başlarken Kasım ayının da gelişiyle kar yağışı ve yağış uyarıları daha yakından takip edilmeye başlandı. Marmara Bölgesi, Kasım ayının ilk günlerini yağışlı bir havayla karşılarken Hava Forum sayfasından yapılan uyarıda ise hem Marmara hem de Ege Bölgesi için kritik bir uyarıya yer verildi. Yapılan uyarıda bu gece tam 60 bin şimşek çakacağı ifadeleri yer aldı.

kritik-uyari-o-bolgeler-dikkat-bu-gece-baslayacak-saatlerce-surecek-60-bin-001.jpg

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

Hava Forum sayfasından yapılan uyarıda Cumartesi ve Pazar gününe dikkat çekildi. Cumartesi saat 19.00 ile Pazar saat 02.00 arasındaki 7 saatte Marmara ve Ege Bölgesi’nde 60 bin şimşek beklendiği aktarıldı.

kritik-uyari-o-bolgeler-dikkat-bu-gece-baslayacak-saatlerce-surecek-60-bin.jpg

ANİ FIRTINA UYARISI

Yapılan uyarıda Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevrelerinde ‘squall line’ yani bir fırtına hattının oluşabileceğine dikkat çekilirken yine bu hatta Cumartesi akşam ve gece geç saatler arasında yüzlerce şimşek, gök gürültüsü, dolu, ani fırtına ve yer yer hortum oluşma riski bulunduğu da eklendi. Belirtilen bu illerde yaşayanların dikkatli olmaları istendi.