İşte Filozof Atakan'ın son hali!

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgiyi üzerine toplamayı başaran Atakan Kayalar 10 yaşında gündem olmuş ve 'Filozof Atakan' olarak ün kazanmıştı.

İşte Filozof Atakan'ın son hali!

Uzun süredir gündeme gelmeyen Filozof Atakan'ın seneler sonra son görüntüsü ortaya çıktı. 5 ayda 250 felsefe kitabı okuyan ve açıklamalarıyla o dönem gündeme damgasını vurmayı başaran Filozof Atakan, bir anda tüm Türkiye'nin konuştuğu bir isim haline dönüşmüştü.

iste-filozof-atakanin-son-hali.jpg

Konuşma üslubu, felsefeye merakı ve yaşının ilerisinde bilgiye sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Filozof Atakan uzun süredir gözlerden kalmıştı. Şimdilerde 15 yaşında olan Atakan Kayalar ortaya çıktı. O dönem "Birden ünlenince üzerimde bir yorgunluk oldu. Ama bu yorgunluğu kısa sürede attım. Tanınmak da kötü bir şey değil. İyiydi, güzeldi..." ifadelerini kullanan Filozof Atakan'ın son hali Türkiye gazetesinden Çağla Çağlar tarafından ortaya çıkarıldı. Filozof Atakan'ın son hali sosyal medyada gündem oldu.

iste-filozof-atakanin-son-hali-001.jpg

ATAKAN KAYALAR HAKKINDA
Atakan Kayalar, “Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar üzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Çağıl bir şey söyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum" şeklinde konuştu. Okul öncesi felsefe eğitimi verilmesi gerektiğini ifade eden Atakan Kayalar, “Okuldan önce ayrıca bir ahlak eğitimi, ahlak, terbiye ve saygı eğitimi verilmesi gerekiyor. Ondan sonra ise felsefe eğitimi verilmesi gerekiyor. Eskiden felsefe ve psikoloji derdim ama artık sadece felsefe diyorum. Küçük çocuklara psikoloji öğretmekte büyük bir sıkıntı vardır. İnsan hep kendinde bir şeyler arar. Gider şizofreniye bakar. Ben böyle miyim, ben şöyle miyim, ben öyle olacak mıyım, ben böyle olacak mıyım, benim düşüncelerim nasıl, ya ben şizofreniysem diye düşünmeye başlar. O yüzden ilk önce felsefe ondan sonra ise tarih öğretilmelidir” şeklinde ifadeler kullanmıştı.