Ustasından çıtır çıtır ev usulü baklava tarifi

Ramazan Bayramı yaklaşırken bayramın olmazsa olmazı baklava tarifi ile ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklavayı en lezzetli, en iyi şekilde yapmak isteyenler en güzel tarifi araştırıyor.

Ustasından çıtır çıtır ev usulü baklava tarifi

Bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan baklava yapımı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Ramazan Bayramı’na doğru geri sayım devam ederken evde baklava açmak isteyenler en lezzetli tarifi araştırıyor. Bayramda evinize gelen misafire ikram etmek, bayram sofralarını tatlandırmak için tarif defterinize bu mükemmel tarifi mutlaka eklemelisiniz. Bu tarif artık bayramlarda ve canınız baklava çektiğinde kolayca yapabileceğiniz bir tarif olarak ilk tercihiniz olacak.

BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler;

- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı

- ½ çay bardağı süt

- ½ çay bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı sirke

- 1 adet yumurta

- ¼ çay kaşığı tuz

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 çay bardağı su

- 4 su bardağı un

- 1 su bardağı nişasta

- İçi için 50 gr file Antep fıstığı

- İçi için 250 gr toz Antep fıstığı

- Üzeri ve katları için 250 gr eritilmiş tereyağı

Şerbeti için;

- 2,5 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

- 1/4 adet limon suyu

ustasindan-citir-citir-ev-usulu-baklava-tarifi.jpg

Yapılışı;

Öncelikle baklavanın hamurunu hazırlamak için derin bir kaba sıvı yağ, tereyağı, yumurta, süt, sirke, tuz, su ve yoğurdu alarak güzelce karıştırın. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurma işlemine geçin. Hamurunuz toparlandıktan sonra tezgahın üzerine alın ve üzerine un serpiştirerek ele yapışmayan bir hamur kıvamına getirin. Hamurunuzu 24 eşit parçaya bölerek küçük bezeler haline getirin. Daha sonra tezgahınıza bol nişasta serpin ve bezelerinizi bir merdane veya oklava yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın. Tüm hamurunuzu bu şekilde açtıktan sonra üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin. Tezgahınızı yeniden hafifçe nişastalayın ve bezelerinizin üzerine nişasta ekleyerek birkaç tanesini üst üste koyun ve kullanacağınız tepsinin genişliğinde açmaya başlayın. Tüm bezeleri bu şekilde açtıktan sonra yufkalarınızı birbirinden ayırın ve açtığınız bezeleri alt-üst katman olmak üzere ikiye bölün. İlk katları tepsiye serdikten sonra arasına eritilmiş tereyağı sürün. Ortasına Antep fıstığını serpiştirin ardından da diğer katları ekleyin. Yine aralarına eritilmiş tereyağını sürün ve bir bıçak yardımıyla hafif şekilde karelere bölün. Üzerine kalan tereyağını ekledikten sonra önceden ısıttığınız 195 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 35 dakika daha kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından çıkardığınız baklavanızı, baklava sıcak şerbet sıcak olacak şekilde şerbetleyin. Tatlınız şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek baklavanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..