Gazze’de geçici ateşkesin başlayacağı saat açıklandı

İsrail-Gazze hattında devam eden çatışmalar günlerdir dünya basınında yer alırken İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları insan vicdanını yaralamaya devam ediyor. Bölgeden sıcak gelişmeler aktarılmaya devam edilirken yeni bir açıklama geldi.

Gazze’de geçici ateşkesin başlayacağı saat açıklandı

4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası ile ilgili tüm gelişmeler son dakika bilgisi olarak gündemde yer almaya devam ediyor. İsrail ve Hamas arasında rehine takası ve 4 günlük geçici ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı. Son gelişmelerle ilgili hem İsrail hem de Hamas tarafından açıklamalar geldi.

4 GÜNLÜK GEÇİCİ ATEŞKESİN BAŞLAYACAĞI SAAT AÇIKLANDI

İsrail ve Hamas arasında rehine takası ve geçici ateşkes anlaşması sağlandı. Konuyla ilgili Hamas tarafından bir açıklama geldi. Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk, İsrail ile anlaşmaya varılan 4 günlük ateşkesin yarın saat 10.00’da başlayacağını duyurdu.

gazze-de-gecici-ateskesin-baslayacagi-saat-aciklandi.jpg

REHİNE TAKASININ SAATİ DE DUYURULMUŞTU

Öte yandan rehine takası anlaşmasının ardından rehine takasının başlayacağı saat ile ilgili duyuru da gelmişti. Konuyla ilgili konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, yapılan anlaşma kapsamında Gazze’den ilk rehinelerin yarın Türkiye saati ile sabah 06.00 itibarıyla serbest bırakılmasuına başlanacağını belirtti. İlk rehine takasında kaç kişinin serbest bırakılacağına dair herhangi bir detaya yer verilmedi.

gazze-de-gecici-ateskesin-baslayacagi-saat-aciklandi-001.jpg

İNSANİ YARDIM TIRLARI GAZZE’YE GİRECEK

Geçici ateşkes anlaşması kapsamında insani yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze’ye gireceği de öğrenildi. Anlaşma kapsamında, yakıt, insani ve tıbbi yardım taşıyan tırların Gazze Şeridi’ne girmesine izin verilecek.