İzlanda’da yanardağ patlaması! 24 saat içinde 1000 deprem yaşanmıştı

Yanardağın patladığı İzlanda’da acil durum ilan edildi. Lavların yaklaştığı tüm yolların kapatıldığı bilgisine yer verildi. Grindavik kasabasına giden tüm yollar kapatılırken sokağa çıkmak da yasaklandı.

İzlanda’da yanardağ patlaması! 24 saat içinde 1000 deprem yaşanmıştı

İzlanda Ekim ayından beri peş peşe depremler oluyordu. Kasım ayında ise 24 saat içinde 1000 depremin yaşandığı belirtilirken peş peşe meydana gelen depremlerin ardından korkulan oldu ve Reykjanes Yarımadası’nda bulunan bir yanardağ patladı. Daha önce tehlike nedeniyle bölgeden 4 bin kişi tahliye edilmişti. Polisin acil durum ilan ettiği ve Grindavik kasabasına giden tüm yolların kapatıldığı bilgisine yer verildi. İşte detaylar…

PEŞ PEŞE DEPREMLER YAŞANDI

İzlanda’da Ekim ayının sonunda peş peşe depremler meydana gelmişti. Kasım ayında ise 24 saat içinde 1000 deprem yaşandığı kaydedilen İzlanda2da korkulan yaşandı. Reykjanes Yarımadası’ndaki bir yanardağın patladığı öğrenildi. Daha önce bölgeden tehlike sebebiyle 4 bin kişinin tahliyesi gerçekleşmişti.

izlanda-da-yanardag-patlamasi-24-saat-icinde-1000-deprem-yasanmisti.jpg

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Bölgede acil durum ilan edilirken Grindavik kasabasına giden tüm yolların da kapatıldığı ve sokaklarda dolaşmanın yasaklandığı bilgisine de ulaşıldı. İzlanda’nın güneydoğusunda yer alan Reykjanes Yarımadası’ndaki yanardağın haftalardır peş peşe yaşanan depremlerin ardından patladığı öğrenildi. Söz konusu patlamanın Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 22.17 sıralarında başladığı kaydedildi. Sosyal medyada yayılan fotoğraf ve videolar ise bölgede depremin veya sismik olayların tespitinden yalnızca bir saat sonra yanardağın lav püskürttüğünü gösteriyor. İzlanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada ise patlamanın tam olarak nerede yaşandığı ve ve boyutunun tespiti için bölgeye bir helikopter gönderildiğini duyurdu.

izlanda-da-yanardag-patlamasi-24-saat-icinde-1000-deprem-yasanmisti-001.jpg