Rehine takasının başlayacağı saat açıklandı! İsrail 300 kişilik liste oluşturdu

İsrail ile Hamas arasında rehine takası süreci başlıyor. Dün akşam yapılan açıklamada İsrail’in Hamas ile rehine takasına onay verdiği belirtilmiş ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan konuyla ilgili açıklama gelmişti.

Rehine takasının başlayacağı saat açıklandı! İsrail 300 kişilik liste oluşturdu

İsrail-Gazze hattındaki olaylar dünya gündeminde ilk sıralarda. İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik saldırıları, hayatını kaybeden siviller, İsrail ve Hamas’ın elindeki rehineler ve bölgedeki tüm gelişmeler son dakika olarak basında yerini almaya evam ederken yaşanan bir son dakika gelişmesine de yer verildi. Dün akşam rehine takası konusunda uzlaşı sağlandığı bildirilmişti. Bugün ise rehine takasının başlayacağı saat açıklandı. İsrail’in 300 kişilik bir liste oluşturduğu belirtildi. İşte detaylar…

REHİNE TAKASI YARIN BAŞLIYOR

Rehine takası ile ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. İsrail tarafından yapılan açıklamada rehineleri alma sürecinin yarın başlayacağı duyuruldu. Rehineleri alma süreci yarın saat 06.00’da başlayacak. Alınan bilgilere göre Hamas, 4 gün boyunca her gün 12 veya 13 rehineyi serbest bırakacak. İsrail’in de serbest bırakabileceği 300 kişilik bir liste oluşturduğu belirtiliyor.

rehine-takasinin-baslayacagi-saat-aciklandi-israil-300-kisilik-liste-olusturdu.jpg

ÇATIŞMALARA ARA VERİLECEK

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’den rehine takası süreci ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Cohen, rehineleri alma sürecinin yarın Türkiye saati ile 06.00’da başlayacağını duyurdu. Hamas’ın 4 gün boyunca her gün 12 veya 13 rehineyi serbest bırakacağı İsrail’in ise serbest bırakabileceği 300 kişilik bir liste oluşturulduğu bilgisine yer verildi. Bu 4 günlük süreçte çatışmalara ara verileceği de eklendi. Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre de İsrail, 150 Filistinli çocuk ve kadını serbest bırakacak.