10.000 TL Maaş Alan Emekliye 4'lü DESTEK ÖDEMESİ! Cumhurbaşkanı Onayladı

Emekli maaşı 10.000 TL ve üstü olan emekliye 4'lü müjde geldi. devlet her ay 3.500 TL yardım verecek.

10.000 TL Maaş Alan Emekliye 4'lü DESTEK ÖDEMESİ! Cumhurbaşkanı Onayladı

10.000 TL Maaş Alan Emekliye 4’lü DESTEK ÖDEMESİ! Cumhurbaşkanı Onayladı!

EYT yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye'de emekli vatandaş sayısı 17 milyona dayandı. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için devletten sürpriz destek ödemeleri de var. Özellikle 2024 yılının emekli yılı ilan edilmesi sonrasında peş peşe yeni destek açıklamaları geliyor. Emekli vatandaşları için sürpriz bir haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Mart ayı itibariyle emekliye dörtlü destek var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emeklilere yeni sosyal yardım imkanları sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılının ilk kabine toplantısında Bir açıklamada bulunmuş ve 2024'ü emekliler yılı olarak ilan etmişti. Bu açıklamanın ardından Türkiye'deki milyonlarca emekli vatandaşla yeni destekleri meraklı araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine tüm bakanlıklar emekliye yönelik yapılacak düzenlemeler için harekete geçti. İlk Proje ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirildi. Peki Emeklilere hangi destekler sağlanacak? Emekliye yeni destek ödemesi var mı?

emekliye-4-lu-destek-odemesi-1.jpg

EMEKLİLER İÇİN BAKANLIKLAR HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine bakanlıklar emekliler yılı için Çalışmalara başladı. Tüm bakanlıklar kendi görev alanları içerisinde emeklilere özel düzenlemeler hazırlıyor. Parça parça kamuoyuna duyurulması beklenen bu yeni düzenlemelerden ilki aile ve sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazırladığı proje kapsamında emekliye 4’lü destek verecek. Emekliler bu destek ödemesi ile birlikte artık bütçesel anlamda da rahatlayacak.

10.000 TL MAAŞ ALAN TÜM EMEKLİLERİ KAPSIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emeklilere yönelik hazırlanan yeni proje kapsamında verilecek destek ödemeleri netleşti. 10.000 TL maaş alan tüm emekliler için yeni bir emekli kartı uygulamasına geçilecek nokta aslında bu ödeme kök maaşı 10.000 TL ve altı olan emeklileri kapsayacak. Değerlendirme kök maaş üzerinden yapılırken emeklilerin oturduğu evin kira olup olmadığına ve kira geliri olup olmadığını da bakılacak.

emekliye-4-lu-destek-odemesi-2.jpg

EMEKLİYE HANGİ DESTEK ÖDEMELERİ VERİLECEK?

Emekli kartı uygulamasına geçilmesi ile birlikte emekliye verilecek destek ödemeleri de netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk etapta emekliler için elektrik ve doğalgaz desteği sağlayacak. Aynı zamanda emeklilere gıda desteği ile verilecek. Birçok farklı sosyal yardım ödemesinden biri olan aile destek ödemeleri emekliler için de ödenecek. Ödemelerin yapılması için emekli kart uygulamasına geçilecek ve kriterleri sağlayan emekliler bu kartı alacak. Aile Bakanlığı tarafından bu karta yüklenecek miktarları emekli vatandaşlar doğalgaz ve elektrik faturası ödemelerinin yanı sıra anlaşmalı marketlerden yapacakları gıda alışverişlerinde de kullanma fırsatı bulacak.

MART AYI BİTMEDEN DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Emekliye sunulacak yeni destek ödemelerinin mart ayı bitmeden başlayacağı öğrenildi. 4A 4B 4C ve EYT kapsamında emekli maaşı alan tüm emeklilerde kapsama alınacak. Emekli maaşı alan vatandaşlar destek ödemesinden yararlanmak için önümüzdeki günlerde açıklanacak şartları taşımaları durumunda başvuru yapabilecek.