Emekliye 3 Bin 440 TL Bayram Desteği! Sürpriz Açıklama Bakandan Geldi

Emekli maaşı alanlara Bayram sürprizi. Tam 3440 TL Bayram desteği verilecek. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.

Emekliye 3 Bin 440 TL Bayram Desteği! Sürpriz Açıklama Bakandan Geldi

Emekliye 3 Bin 440 TL Bayram Desteği! Sürpriz Açıklama Bakandan Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Bir süredir bu yönde emekliye yapılacak olan düzenlemelerde merak konusu olmuştu. İlk açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emekliler için yeni sosyal destek paketleri Hazırlandı. Emekli kartı uygulaması kısa süre içinde başlayacak. Böylece en düşük emekli maaşı alanlar 3.500 TL'lik doğalgaz desteği başta olmak üzere birçok yardımdan faydalanma şansına sahip olacak.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum emeklileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Seçim öncesi seyyanen zam beklentisi de ne yazık ki suya düştü. Emekliler Bu sebeple büyük bir hayal kırıklığı yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti. Bu kapsamda atılacak yeni adımlar son günlerde merak konusu olmuştu. Milyonlarca emekliye sevindirecek ilk açıklama ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık emekli maaşı alanlar için emekli kart düzenlemesine geçiyor. Düzenleme ile ilgili hazırlıklar başladı ve ilk yardımların Bayram öncesinde yapılması bekleniyor. Peki emekli kart kimlere verilecek? Hangi emekliler sosyal yardımlardan yararlanacak?

emekli-bayram-destegi-1.jpg

EMEKLİ MAAŞI ALANLARA AYLIK 3500 TL'YE VARAN DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emekliler yılı için ilk adım atan bakanlık oldu. Emekli maaşı alanlara yönelik yeni destek paketleri hazırlayan bakanlık, emekli kart uygulamasına geçiyor. Bu karta sahip olan emekliler devlet tarafından sağlanan birçok sosyal yardımdan yararlanma fırsatı bulacak. Bu yardımların başında ise doğalgaz faturası yardımı ve elektrik tüketim desteği geliyor. Ayrıca emekliler emekli kart sahibi olmaları durumunda gıda desteği alma fırsatını da elde edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emeklilere sağlanacak olan doğalgaz desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Geçtiğimiz günlerde arttırılmıştı. Artık Dar gelirli vatandaşlar 3500 TL'ye kadar doğalgaz yardımı alabiliyor.

HANGİ EMEKLİLER DESTEK ÖDEMESİ ALABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen yeni düzenleme çerçevesinde maaşı 10.000 TL olan yani en düşük emekli maaşı alan emekliler sosyal yardım kapsamına alınacak. Bu grupta olan emeklilere 8 ay boyunca doğalgaz tüketimi desteği ve elektrik tüketim desteği sağlanacak. Aynı zamanda emeklilere verilecek olan emekli karta her ay belli bir miktar yüklenecek. Böylece emekliler anlaşmalı marketlerden bu kartla Gıda alışverişi de yapabilecek.

emekli-bayram-destegi-2.jpg

RAMAZAN BAYRAMI'NA KADAR ÖDENECEK

Emekliler için yapılacak olan yeni düzenlemelerin Ramazan Bayramı'na yetiştirilmesi planlanıyor. Emekliler bu düzenlemeler çerçevesinde Ramazan Bayramı'nda 3000 TL ikramiyeye ek olarak en az 440 TL doğalgaz tüketimi desteği de alacak. Böylece bayram öncesi emeklinin IBAN numarasına yatacak olan toplam ikramiye miktarı 3.440 TL olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu kararları önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.