EYT'yi Kıl Payı Kaçıranlara Yeni Fırsat! 40-41-42 Yaş Erken Emeklilik Meclis Onayı Aldı

EYT’yi kıl payı kaçıranlar için yepyeni bir erken emeklilik fırsatı var. TBMM’den geçen kararla 40 41 42 yaş emeklilik onaylandı.

EYT'yi Kıl Payı Kaçıranlara Yeni Fırsat! 40-41-42 Yaş Erken Emeklilik Meclis Onayı Aldı

SSK ve bağ-kur'lu çalışanlar için yeni erken emeklilik fırsatları peş peşe müjdelenmeye devam ediyor. 2024 yılının başından bu yana konuşulan torba yasa maddeleri arasında milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısını açacak yeni düzenlemeler var. Özellikle EYT’siz erken emeklilik bekleyenler bu düzenlemeler sayesinde adeta sevinçten bayram edecek. Yeni fırsatlarla birlikte EYT'yi kıl payı kaçıranlar 40-41-42 yaş emeklilik imkanı yakalayacak. Peki yeni erken emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak detaylar neler? İşte milyonların beklediği EYT’siz erken emeklilik imkanları…

Türkiye'deki çalışanların 2024 yılında erken emeklilik beklentileri her geçen gün artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için birçok şart koyuyor. Bunlar arasında prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş şartı öne çıkıyor. Son yapılan düzenlemelerin ardından emeklilik bir hayli zor hale gelmişti. Ancak 2024 yılında beklenen yeni düzenlemelerle birlikte erken emeklilik artık çok daha kolay olacak. Milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısını açacak birçok düzenleme TBMM gündeminde. Ancak özellikle kademeli emeklilik ya da kısmi emeklilik olarak bilinen düzenleme vatandaşlara 40-41-42 yaşında emeklilik fırsatı tanıyor. İşte yeni erken emeklilik düzenlemesinin detayları…

erken-emeklilik-1.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK SAYESİNDE 40 YAŞ ÜSTÜ ERKEN EMEKLİ OLACAK

TBMM genel kuruluna sunulan ve torba yasa maddeleri arasında yer alan kademeli emeklilik düzenlemesi Milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Bu düzenleme sayesinde birçok vatandaş 40 41 42 yaşında emekli olma fırsatına sahip olacak. EYT’siz erken emeklilik olarak da bilinen kademeli emeklilik düzenlemesinin 10 yıl ve 12,5 yıl sigortalılık süresine göre farklılık göstereceği öğrenildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan düzenleme teklifi meclis genel kuruluna sunulurken tarihi de son dakika olarak açıklandı.

erken-emeklilik-2.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Peki kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak ne zaman erken emeklilik gelecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı talimatı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan yeni düzenleme TBMM'ye torba yasa maddeleri arasında sunuldu nokta kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin son gelişmeleri geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan aktarmıştı. 29 Şubat'ta meclis yerel seçim nedeniyle tatile girdi. Bakan Işıkhan’da erken emeklilik düzenlemeleri için TBMM'de yeni çalışma dönemini işaret etti. Yani nisan ayı ortalarında erken emeklilik düzenlemesinin meclis genel kurulunda görüşülmesi bekleniyor.