O Emekliler 4.500 TL EK İKRAMİYE Alacak! Meclis Son Dakika Onayladı

Son dakika haberi emeklilere müjde geldi. Sadece o emeklilere bayram öncesi 4.500 TL Ek ikramiye ödenecek. TBMM’den yeni karar geçti.

O Emekliler 4.500 TL EK İKRAMİYE Alacak! Meclis Son Dakika Onayladı

O Emekliler 4.500 TL EK İKRAMİYE Alacak! Meclis Son Dakika Onayladı!

Ramazan ve Kurban Bayramı adım adım yaklaşılırken emekli bayram ikramiyesi de gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emekli Bayram ikramiyesinin 2.000 TL'den 3.000 TL'ye yükseltildiğini duyurmuştu. Ancak bazı emekliler için sürpriz bir açıklama daha yapıldı. Sadece o emeklilere ek ikramiye verilecek. Bayram ikramiyesi o emekliler için 4.500 TL oldu.

SSK bağ-kur ve memur emeklisi vatandaşlar için 2024 emekli maaşı zammı yüzde 49.25 oranında eşitlenmiştir. Ayrıca hükümet geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi ile ilgili de önemli kararı duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl dini bayramlarda verilecek bayram ikramiyesi ödemelerinin 3000 TL olduğunu açıkladı. Ancak milyonlarca emekli bayram ikramiyesi rakamını yetersiz bulmadı. Az önce bir son dakika daha geldi. Bazı emeklilere 1500 tl'lik ek ikramiye ödenecek. Böylece bu emeklilerin bayram ikramiyesi 4.500 TL'ye yükselmiş olacak.

16 MİLYON EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ SÜRPRİZİ

Türkiye'deki emekli vatandaş sayısı 16 milyonu aşarken Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesinde emeklilere ödenecek olan 3000 TL'lik bayram ikramiyesi ödemelerinin tarihi meraklı Takip ediliyor. Ancak emekliler 3000 TL Bayram ikramiyesinden memnun değil ve bir süredir de bu konuda tepkilerini dile getiriyor. Emeklilerin yetersiz bulduğu bayram ikramiyesi ödemelerinin mart ayı sonunda başlaması bekleniyor. Fakat bazı emekliler için sürpriz bir ek ikramiye müjdesi geldi.

emekli-ikramiye-1.jpg

O EMEKLİLERE 1.500 EK İKRAMİYE VERİLECEK

Milyonlarca emekli yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemesinin aktarılmasını Beklerken yeni bir son dakika açıklaması geldi. Çok sayıda emekliye 1.500 TL'lik ek ikramiye ödemesi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulan son dakika kararına göre kentte yaşayan 25.000 emekliye hükümetin verdiği 3.000 TL'lik Bayram ikramiyesine ek olarak 1500 tl'lik bayram ikramiyesi dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir belediye meclisinde alınan bu kararla birlikte hükümetin verdiği 3.000 TL'lik Bayram ikramiyesine ek 1500 TL daha ikramiye alacak olan emeklilerin toplam bayram ikramiyesi miktarı 4.500 TL olacak. Ancak bu kararı Sadece İzmir'de yaşayan emeklileri kapsıyor. Fakat Türkiye genelindeki bütün emekliler belediyelere Çağrı yaparak bu kararın Emsal olmasını istiyor. Ramazan bayramına doğru adım adım ilerlerken birçok belediyeden de benzer bir karar gelebileceği tahmin ediliyor.