Futbolda mavi kart uygulaması başlıyor! 10 dakikalık ceza verilecek

Futbolda sarı kart ve kırmızı kart uygulamasının ardından şimdi de gündemde mavi kart uygulaması var. Mavi kart döneminin başlayacağı bilgilendirmelerinin ardından bu yeni uygulamayla ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı.

Futbolda mavi kart uygulaması başlıyor! 10 dakikalık ceza verilecek

Futbolda mavi kart uygulaması merak konusu oldu. Sarı kart ve kırmızı kart uygulaması sonrası gündeme gelen mavi kart uygulamasının nasıl işleyeceği ve cezanın ne olacağı da futbolseverler tarafından merak edilen detaylar arasında. Mavi kart uygulamasının detaylarıyla tanıtılması beklenirken ortaya çıkan detaylara göre bu uygulamada hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan ve yoğun itirazlarda bulunan futbolcular 10 dakika saha dışında kalma cezası alacak. İşte detaylar…

MAVİ KART UYGULAMASI GELİYOR

Futbolseverler, gündemin yeni başlığı mavi kart uygulamasını merak ediyor. Futbolda mavi kart uygulaması nasıl olacak, nasıl bir ceza uygulanacak hepsi ve tüm detaylar araştırılıyor. Şimdiye kadar sadece sarı kart ve kırmızı kart uygulaması olan futbolda yeni bir dönem başlıyor. Mavi kart uygulamasıyla ilgili araştırmalar yoğun bir şekilde devam ederken bu yeni uygulama şimdiden futbolseverler tarafından tartışılmaya başlandı. Yeni uygulamaya sıcak bakanlar da var bu uygulamayı tartışanlar da.

futbolda-mavi-kart-uygulamasi-basliyor-10-dakikalik-ceza-veriilecek.jpg

10 DAKİKA SAHA KENARINDA BEKLEME CEZASI

Futbolda mavi kart uygulamasının nasıl işleyeceğine dair sorular yavaş yavaş yanıt buluyor. Hakemi aldatmaya yönelik harekette bulunan veya yoğun itiraz eden futbolcular mavi kart görecek ve 10 dakika saha kenarında bekleme cezası alacak. IFAB’ın futbolda yeni bir dönemin başlayacağı bu yeni kural değişikliğini kısa bir süre içinde açıklaması bekleniyor. Fakat bu değişikliğin üst seviye liglerde hemen uygulanmayacağı öğrenildi. Geçici men cezalarını kapsayacak olan yeni uygulama bu yaz Avrupa Şampiyonası’nda veya 2024-2025 Şampiyonlar Ligi’nde kullanılmayacak.