İsmail Kartal Rizespor maçını yorumladı: Çıktık delikanlı gibi oynadık

Dün akşam deplasman maçına çıkan Fenerbahçe’de deplasman sahasında gelen galibiyet hem futbolcuları hem de taraftarı sevindirdi. Maç sonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’dan açıklamalar geldi.

İsmail Kartal Rizespor maçını yorumladı: Çıktık delikanlı gibi oynadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rizespor maçının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Maçı yorumlayan Kartal, karşılaşmada mücadele eden bütün futbolcuları tebrik etti. Mücadeleden kaçmadıklarını belirten deneyimli teknik adam, ‘Böylesine zeminde iki takımın oyuncuları delikanlı gibi, erkek gibi futbol oynadık’ dedi. İsmail Kartal’ın maç sonu yorumu kısa sürede spor manşetlerinin en üst sıralarında yerini aldı.

ZEMİNE VURGU YAPTI

Süper Lig’de yeni hafta maçları oynanmaya devam ederken Fenerbahçe de dün akşam deplasmanda Rizespor’un konuğu oldu. Rize’deki yoğun yağış ve zeminin durumu tartışma konusu olurken maçın ertelenebileceği iddiaları gündeme geldi. Karşılaşma ertelenmedi ve her iki takım da sahada mücadelesini verdi. Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğüyle sonuçlanan maçın ardından basın açıklaması yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da zeminin durumuna vurgu yaptığı açıklamasında; ‘Öncelikle her iki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Böylesine bir zeminde iki takımın oyuncuları delikanlı gibi, erkek gibi futbol oynadık. Hiç bunlara sığınmadık. Rakip takımın ekibini, teknik heyetini, futbolcularını tebrik ediyorum. Oyunu çirkinleştirmediler. Bu kadar ağır sahaya, kötü zemine rağmen tüm oyuncular ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Futbol oynamaya çalıştık.’ dedi.

ismail-kartal-rizespor-macini-yorumladi-ciktik-delikanli-gibi-oynadik.jpg

‘3 PUAN ÇOK ÖNEMLİYDİ’

Maçın ilk devresinde takım olarak istediklerini yapamadıklarını söyleyen Kartal, ‘Oynamaya çalışan bir takımız. Sahanın belirli bölümlerinde su birikintileri fazla olan yerlerinde oyuncularım matematiği algılayamadı. İyi bir görüntü sergileyemedik ve 1-0 geriye düştük. Buna adapte olabilecek, buna yatkın ve maçı çevirebilecek oyuncuları oyuna alarak maçı dengeledik. Üstünlüğü ele geçirdik. Her iki takım oyuncularını ağır sahaya, kötü zemine rağmen futbol oynamaya çalıştıkları için tebrik ediyorum. Kazandığımız için oyuncularını tebrik ediyorum. 3 puan çok önemliydi. Böylesi ağır bir zeminde futbol, performans konuşmak doğru değil. İyi mücadele ettik, strateji ortaya koyduk. Sahada pas yapamıyoruz, top gitmiyor, bazı yerlerde kalıyor. İyi mücadele etmek gerekiyordu. Baskı kurmamız gerekiyordu. İkinci yarıda bunu yaptık ve kazandık.’ ifadelerine yer verdi.

ismail-kartal-rizespor-macini-yorumladi-ciktik-delikanli-gibi-oynadik-001.jpg