TFF VAR kayıtlarının yayınlanacağını açıkladı! Sesli ve görüntülü olarak paylaşılacak

Trendyol Süper Lig’de çok heyecanlı ve giderek kızışan bir şampiyonluk yarışı devam ederken TFF’den önemli bir karar geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR kayıtlarının yayınlanacağını açıkladı.

TFF VAR kayıtlarının yayınlanacağını açıkladı! Sesli ve görüntülü olarak paylaşılacak

Süper Lig’de artık VAR kayıtlar yayınlanacak. TFF, söz konusu uygulamanın 26. Hafta maçlarından itibaren başlayacağını duyururken futbolseverler yeni uygulamayla ilgili merak edilenleri araştırıyor. Ligin 26. Haftasından itibaren VAR monitöründen izlenen tüm pozisyonlar artık sesli ve görüntülü olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Alınan bu karar futbolseverleri mutlu etti. VAR kayıtlarının yayınlanması uygulamasının nasıl işleyeceği ve kayıtların ne zaman kamuoyuyla paylaşılacağı da merak edilmeye başlandı. İşte detaylar…

VAR KAYITLARI YAYINLANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de VAR kayıtlarının yayınlanması kararına vardı. Ligin 26. Haftası itibarıyla VAR monitöründe izlenen tüm pozisyonlar hem sesli hem de görüntülü olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Haftanın tüm maçları tamamlandıktan bir gün sonra VAR kayıtları TFF Youtube ve Facebook hesaplarında paylaşılacak.

tff-var-kayitlarinin-yayinlanacagini-acikladi-sesli-ve-goruntulu-olarak-paylasilacak.jpg

KAYITLAR SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ OLARAK KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Yeni uygulama ile ilgili bilgi veren TFF, ligde Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve Yabancı TV Hakem Gözlemciliği uygulamalarının ardından yeni bir uygulamanın daha hayata geçtiğini duyurdu ve VAR kayıtlarıyla ilgili yeni uygulamayı duyurdu. TFF’nin aldığı yeni kararla birlikte Trendyol Süper Lig’de 26. Haftadan itibaren maçın hakeminin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtları sesli ve görüntülü olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Sadece maçın hakeminin VAR monitörüne giderek izlediği pozisyonlar için geçerli olacağı bilgisine yer verilen bu uygulama haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından kamuoyuyla paylaşılacak.